Zelí a mrkev nakrájíme a 10 minut povaříme ve vroucí vodě. V hrnci rozpálíme máslo a necháme v něm zesklovatět nakrájenou cibuli a slaninu na plátky. Vložíme do něj perličku a osmažíme do zlatohněda. Potom jí vyjmeme a ke slanině a cibulce přisypeme zelí a mrkev. Do hrnce znovu vložíme perličku, kolem ní rozložíme nakrájené párky a vše zalijeme vývarem a vínem. Přisypeme směs bylinek, jalovcové kuličky a opepříme. Víno s vývarem přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a pod pokličkou maso vaříme asi 1 a půl hodiny, dokud není měkké. Maso se zeleninou potom přeneseme na servírovací talíř a omáčku v hrnci necháme zhoustnout. Slijeme ji, zbavíme přebytečného tuku a podáváme zvlášť.
Fotky receptu Perlička se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!