Postup přípravy receptu Perníčky po bavorsku:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky, pěna musí být krémovitá a jemná. Vmícháme skořici, roztlučený hřebíček, kardamom, muškátový květ a šťávu z citronu spolu s kandovaným ovocem, které ještě nakrájíme na malé kousíčky. Nakonec přidáme rozemleté mandle a rozemleté vlašské ořechy a zapracujeme v těsto. Rozválíme na placku 3/4- 1 cm tlustou, ze které vykrajujeme kulaté perníčky. Ty dáme na vymaštěný plech, nebo na pečící papír a necháme 1 hodinu odpočinout. Perníčky pečeme při 150- 160°C, pomalu a vkládáme do STUDENÉ trouby. Po upečení je můžeme polít čokoládovou, nebo punčovou polevou, a na ní můžeme dát půlky mandlí jako ozdobu, tak budou ještě lepší.
Fotky receptu Perníčky po bavorsku:
Fotky vložil: Helenuska,Natural,Torta,piskotik,MichelePrg