Použité suroviny receptu Pestrá pánev s bramborami:
600 g mladých brambor
| 300 g zelených fazolek
| sůl
| 4 ks rajčata
| 400 g krůtích prsíček
| 3 lžíce másla
| 1 konzerva oloupaných rajčat (850 ml)
| pepř
| 4 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu Pestrá pánev s bramborami:
1. Omyté brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, opláchneme ve studené vodě a oloupeme. Fazolky očistíme a ustříháme jim konce a malým nožem odstraníme vlákno. Pak je ve slané vodě asi 5 minut necháme povařit. Nakonec je scedíme a propláchneme studenou vodou. Rajčata nakrájíme na kousky.
2. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a ve 2 lžících másla 8-10 minut orestujeme. Zbylé máslo roztavíme a opečeme v něm dozlatova brambory. Rozkrájíme loupaná rajčata z konzervy a společně s fazolkami a čerstvými rajčaty přidáme maso.
3. Vše dle chuti osolíme a opepříme. Pestrou pánev dozdobíme zakysanou smetanou. Můžeme ji ještě poprášit sladkou paprikou a obložit lístky čerstvé bazalky.
Fotky receptu Pestrá pánev s bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!