2 ks bílky
| půl lžičky citronové šťávy
| půl lžičky citronové kůry
| 150 g moučkového cukru
| žlutá, modrá, červená potravinářská barva
| 1 lžíce višňové zavařeniny
Postup přípravy receptu Pestrá pěnová srdce:
Z bílků a citronové šťávy ušleháme pevný sníh. Moučkový cukr prosijeme a pomalu vmícháme do sněhu. Sníh ušleháme tak, aby tvořil špičku. Směs rozdělíme na 4 porce. První ponecháme bílou, druhou pomocí citronové kůry a žluté barvy do žluta. Třetí pomocí zavařeniny a červené barvy na červeno. Čtvrtou na modro. Troubu předehřejeme na 150 st.C. Plech vyložíme pečícím papírem. Obarveným sněhem po částech plníme sáčky na zdobení, na kterých máme připevněny špičky s malým otvorem ve tvaru hvězdy, a na papír malujeme srdce. V zapnuté otevřené troubě necháme kousky hodinu sušit. Přes noc sušíme opět, ale už při pokojové teplotě.
Fotky receptu Pestrá pěnová srdce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!