Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Pestré zeleninové těstoviny:
300 g širokých nudlí (pappardelle)
| 1 malá dýně (hokaido) nebo kus velké (400–500 g), oloupané, zbavené semínek a pokrájené
| 2 lžíce olivového oleje
| hrst piniových jadérek nebo nasekaných loupaných mandlí
| 1 stroužek česneku, oloupaný a jemně nasekaný
| 4 velké krémové žampiony, nakrájené
| 250 g čerstvého špenátu
| sůl a pepř na dochucení
| drcené sušené chilli papričky, strouhaný parmazán k podávání (nemusí být)
Postup přípravy receptu Pestré zeleninové těstoviny:
1. Aby to šlo rychleji, vlijte do hrnce vroucí vodu z konvice a postavte ho na oheň. Vsypte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pět minut před plánovaným koncem přípravy přisypte do hrnce kousky dýně a povařte spolu s nudlemi.
2. Mezitím zahřejte polovinu oleje ve velké silnostěnné pánvi a vsypte piniová jadérka. Rychle a pozorně je osmažte; jakmile chytí barvu, přihoďte k nim česnek a vteřinku smažte. Přilijte zbylý olej, zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte minutu dvě, pak zvyšte plamen na maximum, vsypte opláchnutý špenát a poduste minutu dvě, jen co špenát zavadne.
3. Sceďte těstoviny s dýní, vraťte do hrnce a promíchejte se směsí z pánve. Podle potřeby dochuťte a podávejte. Pro zájemce připravte na stůl chilli a strouhaný parmazán.
Fotky receptu Pestré zeleninové těstoviny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!