Použité suroviny receptu Pestrobarevný salát pěti chutí:
1 avokádo
| 85 g modrého hroznového vína
| 55 g vlašských ořechů
| 55 g plísňového sýra (typu Niva)
| 2 lžíce sekaných čerstvých bylinek
| různé druhy listové zeleniny
| 5 lžiček ořechového nebo dýňového oleje
| 1 lžíce jablečného octa nebo citrónové šťávy
| špetka cukru
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pestrobarevný salát pěti chutí:
Listovou zeleninu natrháme na kousky a vložíme do mísy. Avokádo nakrájíme na plátky, kuličky vína rozpůlíme, sýr nakrájíme na malé kostičky (nebo ho rozdrobíme), a vše spolu s ořechy a bylinkami smícháme (opatrně, abychom neporušili plátky avokáda). Pak připravíme zálivku z oleje, octa, cukru, soli a pepře. Salát přelijeme zálivkou a opět opatrně promícháme.
Fotky receptu Pestrobarevný salát pěti chutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!