Zálivka: Cibulku nakrájíme najemno. Stroužek česneku rozmačkáme nožem naplocho a nasekáme nadrobno. Obojí dáme do menší misky, zakapeme citronovou šťávou, vinným octem a zalijeme olejem. Přidáme nadrobno nasekané lístky bazalky, majoránky a hrstku oregana. Osolíme a opepříme. Metlou nebo vidličkou chvíli šleháme. Salát a čekanky nakrájíme nebo natrháme na větší kusy. Nasypeme je do mísy. Ředkvičky a rajčátka nakrájíme na čtvrtky a posypeme jimi salátové listy. Lusky hrášku překrojíme na třetiny a rovněž dáme do mísy. Škrabkou na brambory nastrouháme na povrch salátu hobliny z parmazánu. Pak na salát vlijeme zálivku a promícháme.
Fotky receptu Pestrý velikonoční salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!