Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pierogi se zelím a houbami

fotka Pierogi se zelím a houbami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Pierogi se zelím a houbami:

Těsto:  | 35 dkg hladké mouky  | 1 vejce  | dle chuti: sůl  | 1/8 l vody  | Nádivka:  | 40 dkg sušených hub (1/2 hod předem namočených ve vodě)  | 40 dkg kysaného zelí  | 2 velké cibule  | dle potřeby: sádlo  | dle potřeby: trochu strouhanky  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Pierogi se zelím a houbami:

Nejdříve si připravíme nádivku. Kysané zelí vaříme v malém množství vody 30 min, vodu necháme odpařit.
Na drobno pokrájenou cibulku usmažíme na sádle dozlatova. Uvařené zelí a vymačkané houby nakrájíme na drobné kousky (můžeme semlít masomlýnkem, s jemnější nádivkou se lépe pracuje).
Přidáme cibuli, strouhanku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Těsto připravíme smícháním všech surovin. Důkladně uhněteme (můžeme v robotu s nástavcem na hnětení). Těsto musí být perfektně spojené, hladké a musí se odlepovat od mísy. Poté po částech vyválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na střed každého kolečka vkládáme lžičkou náplň, přeložíme napůl a slepíme okraje k sobě - důkladně prsty promačkáváme okraje k sobě, potom prsty vytvoříme na okrajích vlnky. Dáváme pozor, aby okraje byly dobře spojené a aby se mezi ně nedostala náplň, jinak se nám pierogi při vaření otevřou. Slepené pierogi ukádáme na moukou vysypanou plochu. Pierogi vkládáme do vroucí osolené vody s trochou oleje, když vyplavou napovrch vaříme ještě cca 3 minuty a vyjmeme. Hotové pierogi přelijeme na talíři rozpuštěným sádlem. Můžeme také posypat usmaženou cibulkou, nebo na sádle usmaženou strouhankou.



Fotky receptu Pierogi se zelím a houbami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pierogi se zelím a houbami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !