Postup přípravy receptu Pikantní drůbeží salát s melounem:
Kuře opláchneme pod vlažnou vodou. Polévkovou zeleninu očistíme a nahrubo nakrájíme. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme. V dostatečně velkém hrnci přivedeme k varu 1,5 litru osolené vody. Vložíme do ní kuře, polévkovou zeleninu, cibuli a celý pepř. Přivedeme k varu a přikryté zvolna vaříme 45-50 minut doměkka.
Mezitím rozpůlíme feferonku, zbavíme ji semen, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Meloun rozpůlíme, lžící odstraníme semena a z dužniny vypíchneme kuličky. Roketu nebo jiný listový salát omyjeme a nakrájíme na nudličky.
Kuře vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Odstraníme kůži a maso vykostíme. Maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky. Vývar použijeme při jiné příležitosti.
Kuřecí maso promícháme s feferonkou, kuličkami melounu a listovým salátem. Z citronové a jablečné šťávy, oleje, soli a pepře rozmícháme zálivku. Salát přelijeme a promícháme. Na 15 min ho dáme odležet do chladničky.