Postup přípravy receptu Pikantní grapefruitový předkrm:
Grapefruity omyjeme, nahoře i dole skrojíme tak, aby stály
na podloženém talíři. Svrchu dolů okrajujeme ostrým nožem dobře omytou kůru i s bílou vnitřní dužinou a blánou, takže nám na talířku zůstanou jen čisté dílky grepu, spojené mezi blanami. Špičkou nože je vykrajujeme a vkládáme do mísy.
Z citrónu vymačkáme šťávu, oloupaná avokáda nakrájíme na plátky a ihned zakapeme citrónovou šťávou (můžeme pochopitelně použít také jablka).
Omytý a osušený salát nakrájíme na proužky. Jádra lískových oříšků nejprve krátce nasucho opečeme za stálého potřásání pánví, snadno z nich pak v utěrce semneme slupičky.
Jádra nakrájíme na tenké plátky a lehce opečeme v rozehřátém oleji.
Vařenou šunku nakrájíme na nudličky. Smetanu a citrónovou šťávu prošleháme, osolíme, opepříme, přisladíme, přidáme majonézu a müsli s tropickým ovocem.
Talířky vyložíme hlávkovým salátem a dílky grepů, plátky avokáda (jablek), na ně rozdělíme plátky opražených oříšků a nakrájenou šunku. Salátovou omáčku můžeme podávat zvlášť, každý si poslouží podle chuti.