Postup přípravy receptu Pikantní hlávkový salát s vejci:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Salát důkladně list po listu propereme ve studené vodě a necháme okapat. Rajčata a okurku opláchneme a nakrájíme na slabé plátky, nebo na kousky.
Připravíme si zálivku. Mladé cibulky oloupeme, opláchneme, i se zelenou natí nakrájíme na slabá kolečka. Použít můžeme i cibuli bez natě, v tom případě bychom ji nakrájeli nadrobno. Čistou petrželovou nať jemně nasekáme. Rozkrájenou cibuli a petrželku promícháme s olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem.
Umyté salátové listy naskládáme na sebe a najednou rozkrájíme na menší kusy. Promícháme je se zálivkou a rozdělíme na porce.Každou porci salátu poklademe jedním uvařeným a rozkrájeným vajíčkem. Nakonec salát ozdobíme okurkou a rajčetem, můžeme ještě podle chuti připepřit.
Pikantní hlávkový salát s vejci podáváme s bagetou, či jiným pečivem.