Použité suroviny receptu Pikantní hovězí kotlík s feferonkami:
600 g zadního hovězího masa
| 3 cibule
| 2 zelené papriky
| 4 porce brambory
| 150 g šunky v celku
| dle potřeby: olej
| 250 ml červeného vína
| 2 feferonky
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Pikantní hovězí kotlík s feferonkami:
Cibuli nakrájíme na kolečka, maso a šunku na kostičky a vše asi 5 minut opékáme na oleji. Přidáme sůl, pepř a feferonky, podlijeme vínem a dusíme asi 40 minut.
Mezi tím oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Pak je přidáme k masu a vaříme dalších 15 minut. Nakonec do kotlíku přijdou nakrájené papriky a s nimi vše ještě 15 minut povaříme. Podle chuti dokořeníme. Můžeme přisypat mletou papriku.
Fotky receptu Pikantní hovězí kotlík s feferonkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!