Postup přípravy receptu Pikantní hovězí nudličky se zelenými fazolkami:
Hovězí maso omyjeme, očistíme od blan a nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (malé hlavičky nemusíme loupat). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek a fazolky očistíme, nakrájíme na větší kousky a v cedníku dobře propláchneme. Papriku spolu s feferonkou vykrájíme na tenčí nudličky. Ve větším kastrole rozehřejeme olej, na něj vložíme nakrájené maso a orestujeme. Když maso pustí šťávu, přidáme nakrájenou feferonku, osolíme, opepříme, přidáme kečup a zalijeme trochou vody. Kastrol zakryjeme poklicí a směs dusíme téměř doměkka za občasného podlévání. Jakmile je maso měkké, přidáme zbylou nakrájenou zeleninu, žampiony a necháme jen chvíli podusit, aby byla zelenina křupavá. Pokud chceme mít více šťávy, přidáme asi čtvrtlitru vody a zahustíme ji 1 lžící solamylu rozmíchaného ve studené vody. Příliš dlouho zahuštěnou šťávu nevaříme, protože při delším ohřívání solamyl zřídne. Ozdobíme petrželovou natí. Podáváme s vařenou rýží nebo bílým chlebem.