Použité suroviny receptu Pikantní hovězí s Moravankou:
1 kg předního hovězího masa
| 15 dkg slaniny
| 2 klobásy
| 1 větší cibule
| 2 skleničky naložené zeleniny moravanky
| půl červené kapie
| půl žluté kapie
| 2 lžíce worcesterové omáčky
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 2 kostky hovězího bujonu
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu Pikantní hovězí s Moravankou:
Na oleji orestujeme slaninu a cibuli nakrájené na kostičky. Pak přidáme maso nakrájené rovněž na kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opeříme a chvíli restujeme. Pak podlijeme vroucí vodou, v které jsme rozmíchali bujony, přidáme hořčici, worcester, kapie nakrájené na proužky a obě moravanky i s nálevem (okurky z ní nakrájíme na kolečka a cibulky na půlky). Dusíme doměkka a nakonec trochu zahustíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Pikantní hovězí s Moravankou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!