Použité suroviny receptu Pikantní kližka se žampiony a pepřovou omáčkou:
600 g hovězí kližky
| divoké koření
| sůl
| 1 lžička francouzské hořčice
| worcester
| špetka cukru
| 1 lžička nakládaného zeleného pepře
| 1 lžička kaparů
| 50 g kyselých okurek
| 100 g čerstvých žampiónů
| sekaná petrželka
| 250 ml kysané smetany
| 1 malá cibule
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Pikantní kližka se žampiony a pepřovou omáčkou:
Hovězí kližku uvaříme v osolené vodě s trochou divokého koření. Oloupané žampióny drobně pokrájíme, orestujeme na másle a dáme vychladnout. Jemně sekanou cibuli, petrželku, kapari, zelený pepř a kostičky kyselé okurky smícháme se zakysanou smetanu, přidáme žampióny, sůl i cukr a zastříkneme worcesterem. Hotovou omáčkou přelijeme teplé maso nakrájené na plátky. Podáváme s opečeným bramborem.
Fotky receptu Pikantní kližka se žampiony a pepřovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!