Postup přípravy receptu Pikantní kotlík s vepřovým masem:
Maso nakrájejte na 3cm kostky. Sojovou omáčku rozkvedlejte s olejem, přidejte pepř a jemně nadrcený tymián. Promíchejte s masem a nechte krátce proležet. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Na dobře prohřáte pánvi opečte cibulku do zlatova, přidejte maso a za stálého obracení směs 2 minuty opékejte. Přilejte víno a za mírné teploty duste asi 10 minut.
Než se maso podusí, oloupejte jablka, zbavte je jadřince a nakrájejte na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrťte, odstrańte jádra, umyjte a nakrájejte na tenké proužky. Obojí přidejte k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, musí jen změknout. Kotlík s vepřovým masem osolte, dobře promíchejte, dochuťte a posypte sekanou petrželkou. Příloha je dlouhozrná rýže dušená na másle a rozpečená rajčata s bylinkovým máslem.