Vložil: | Notburga |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní králík:
1 králík (1,5 kg)
| 2 lžíce pikantní hořčice
| 1 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce bílého vína
| 4 lžíce smetany
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Pikantní králík:
Smícháme olivový olej a hořčici a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme.
Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem,vložíme do pekáče a vložíme do trouby rozehřáté na 260 °C. Po 10 minutách zalejeme 125 ml vody a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polejeme šťávou z pečeně. Pak vyjmeme z trouby.
Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilejeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetánu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby se omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme. Pak stáhneme s plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme. Omáčku zalejeme upečené ráličí porce. Podáváme s domácími nudlemi.
Fotky receptu Pikantní králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!