Postup přípravy receptu Pikantní krůtí maso s hráškem:
Jednu cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme vykostěné krůtí maso nakrájené na menší kousky, zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme drůbežím vývarem, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a pod pokličkou dusíme 20 minut.
Zeleninové papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky, pálivé papričky usekáme nadrobno. Vše promícháme k masu spolu s vyloupaným zeleným hráškem, přikryjeme pokličkou a udusíme doměkka.
Krátce před koncem dušení přidáme dia kečup. Do hotového pokrmu vsypeme druhou cibuli nakrájenou na tenká kolečka a promícháme. Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem dle vlastního výběru, přičemž dbáme na vhodnost kombinace s hlavní živočišnou skupinou.