Postup přípravy receptu Pikantní krůtí řízky:
Krůtí řízky naklepejte paličkou na maso. V menší misce smíchejte olivový olej, mátu, bazalku, citrónovou šťávu a Podravku přísadu do jídel. Vše dobře promíchejte a touto směsí potřete řízky po obou stranách. Řízky srolujte a každý zvlášť zabalte do plátku slaniny.
Konce spojte párátky.
Houby omyjte a nakrájejte na větší kusy. Cizrnu den předem namočte a uvařte. Připravené řízky opečte po obou stranách na zahřátém oleji. Přidejte houby a duste, dokud houby a maso nezměknou. Podle potřeby podlévejte trochou vody. Před koncem přimíchejte víno a škrobovou moučku, kterou jste předem rozmíchali v cca 50 ml vody. Vařenou cizrnu rozmixujte v mixéru za stálého přidávání horké vody, ve které se předtím cizrna vařila. Cizrnovou kaši vložte zpět do nádoby, přidejte olivový olej, kmín, pepř, Podravku přísadu a citrónovou šťávu. Promíchejte a vše krátce povařte. Podávejte s rýží