Postup přípravy receptu Pikantní minutka z vepřové kýty:
Maso otřeme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky asi 8 mm silné. Položíme je na mikroténovou fólii na prkénko, přikryjeme další fólií (aby šťáva z masa nestříkala na pracovní desku a neporušili jsme jeho strukturu) a paličkou jemně naklepeme.
Naklepané plátky masa nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm. Stroužky česneku oloupeme a jemně utřeme nerezovým nožem nebo prolisujeme do skleněné mísy.
K česneku přidáme dvě lžíce oleje, sůl, chilli, mletý pepř a vmícháme solamyl. Do této marinády vložíme kousky masa, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a necháme asi hodinu marinovat. Pak maso dáme okapat na sítko, případně ještě osušíme ubrouskem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Na zbylém oleji osmahneme zprudka po všech stranách maso, po dvou minutách přidáme cibuli a společně restujeme přibližně další dvě minuty.
Nakonec do směsi vmícháme nakrájené papriky, zalijeme zbylou marinádou, případně podlijeme trochou horké vody, a vše asi minutu prohřejeme.