Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem:
4 lžíce olivového oleje
| 400 g vepřové kýty, nakrájené na proužky
| 1 cibule, nasekaná nadrobno
| 2 stroužky česneku, nasekané
| 200 g klobásek chorizo, pokrájených
| 400 g rýže
| 1 lžíce uzené sladké papriky
| 400 g sekaných konzervovaných rajčat
| 1 l horkého zeleninového vývaru
| 200 g čerstvého baby špenátu
| 200 g mušlí, očištěných (můžou být i mražené)
Postup přípravy receptu Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem:
Polovinu oleje předehřejte ve velké hlubší pánvi. Do světle zlaté barvy na něm opečte proužky vepřového, neměly by ale být úplně propečené. Stáhněte z plamene a maso přesypte na talíř. Do pánve nalijte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a chorizo. Opékejte asi pět minut, až cibule změkne a chorizo bude křupavé a pustí trochu tuku. Přisypte rýži i sladkou papriku a asi minutu nebo dvě důkladně míchejte, aby se rýže obalila tukem a kořením. (V tuhle chvíli můžete vaření přerušit a uložit paellu až na den do lednice.)
Do pánve přidejte rajčata, vepřové maso i se šťávou, kterou pustilo, a asi 900 ml vývaru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a za občasného míchání vařte tak dlouho, až začne rýže měknout. Potom dejte špenát do cedníku a přelijte ho horkou vodou z varné konvice, aby zavadl. Okapané lístky špenátu pak přesuňte do pánve, přidejte mušle, přilijte zbývajících 100 ml vývaru a vařte dalších deset minut. Během této doby by se měly mušle otevřít (neotevřené vyhoďte) a rýže úplně změknout. Podávejte rovnou z pánve.
Fotky receptu Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!