Použité suroviny receptu Pikantní pórkové omelety:
4 vejce
| 1/2 litru mléka
| 220 g hladké mouky
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| 300 g pórku
| 40 g anglické slaniny
| 3 lžíce oleje
| 1/2 svazku petrželky
| 2 snítky tymiánu
| 50 ml minerálky
| 40 g másla
Postup přípravy receptu Pikantní pórkové omelety:
Všechna 4 vejce, 3/8 litru mléka, hladkou mouku a 1/2 kávové lžičky soli zpracujeme na hladké těsto. Zakryté necháme 30 minut odpočinou. Očistíme a opereme pórek a nakrájíme na plátky. Pak jej dáme do 1/3 litru vařící osolené vody a 5 minut vaříme. Necháme okapat a vývar zachytíme.
Slaninu nakrájíme na kostičky an horkém oleji dokřupava opečeme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml pórkového vývaru a zbytek mléka. Při mírné teplotě přibližně 5 minut vaříme.
Trochu petrželky a tymiánu si odložíme na ozdobení, zbytek nasekáme a přidáme do omáčky, kterou ještě osolíme, opepříme a udržujeme teplou.
Do omeletového těsta vmícháme minerálku. Ve velké pánvi o průměru přibližně 24 cm rozpálíme trochu tuku. Nalijeme na něj čtvrtinu těsta, které posypeme pórkem. Omeletu opečeme po obou stranách do zlatova. Přendáme ji na předehřátý talíř a udržujeme teplou. Stejným způsobem upečeme i další 3 omelety. Podáváme je na stůl polité pikantní omáčkou a ozdobenou bylinkami.
Fotky receptu Pikantní pórkové omelety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!