Postup přípravy receptu Pikantní příloha z paprik:
Čerstvé papriky, buď pikantní pálivé nebo nepálivé, pokud možno dužnaté a rovné, zprudka upečeme na plotně s nejvyšší teplotou dohněda. Poté je vložíme do vychladnutí v hrnci dojít. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Mícháme jej s ostatními surovinami na lák.
Další část je trošku pracnější. Vychladlé a vlastně podušené papriky zbavíme přepálené slupky. Papriky musí být nepropálené a samozřejmě i se stopkou.
Poté necháme naskládané papriky asi 20 minut dusit v připraveném láku. Posléze papriky podáváme, a to buď z talíře nebo z připravené nádoby. Z paprik je dobrý i lák, který lze podávat jako sos.
Fotky receptu Pikantní příloha z paprik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!