Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní prsíčka:
4 porce husí prsa
| dle chuti sůl
| 150 g čerstvých hřibů
| 2 lžíce oleje
| 2 ks jarní cibulky
| 1 snítka tymiánu
| 1 lžíce hladké mouky
| 300 ml drůbežího vývaru
| 3 stroužky česneku
| špetka drceného pepře
Postup přípravy receptu Pikantní prsíčka:
Husí prsa vykostěte. Maso nakrájejte na tenké plátky nebo kostky a osolte je. Hříby očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozpalte olej a nakrájené maso zprudka opečte. Přidejte hříbky a krátce orestujte. Maso i houby vyjměte děrovanou naběračkou a uchovejte v teple. Očištěné jarní cibulky nasekejte nadrobno. Tymián opláchněte a vytřepejte z něj vodu. Do pánve z výpekem přisypejte hladkou mouku, krátce ji osmahněte, zalijte drůbežím vývarem a rozšlehejte. Vmíchejte opečené maso s hříbky a vše nechte povařit. Po 5 minutách přidejte cibulku a celou snítku tymiánu. Opět krátce povařte. Česnek oloupejte a prolisujte do masové směsi. Okořente pepřem. Pikantní prsíčka servírujte třeba s rýží.
Fotky receptu Pikantní prsíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!