Postup přípravy receptu Pikantní roštěnky s dvojí paprikou:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, přisypeme cibulku a necháme zesklovatět. Nastrouhanou mrkev přidáme k cibulce a v tomto zálkadu krátce opečeme roštěnky. Maso za občasného podlévání dusíme do měkka. Česnek nakrájíme na tenké plátky, přidáme k maso a dochutíme špetkou chilli. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme ji hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme a povaříme, nejméně 20 minut. Aby byla dokonale hladká, můžeme omáčku přecedit přes cedník. Maso v omáčce prohřejeme a podle chuti osolíme. Roštěnky podáváme s bramborami nebo rýží.