Použité suroviny receptu Pikantní salát z hovězího masa:
1 svazek polévkové zeleniny
| 1 1/2 l vody
| 1 lžíce soli
| 2 cibule
| 800 g hovězího masa
| 300 g nakládaných okurek
| 1 čerstvá červená paprika
| 100 g žampiónů
| 1 jablko
| 2 lžíce nálevu z okurek
| 2 lžíce vinného octa
| několik kapek worcestrové omáčky
| špetka soli
| špetka černého pepře
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Pikantní salát z hovězího masa:
Polévkovou zeleninu omyjeme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Cibuli ve slupce omyjeme, roupůlíme a obě poloviny po řezné straně na pánvi nebo na tálu opečeme do hněda. Maso a opečenou cibuli vložíme do vody a asi hodinu vaříme. Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme na kolečka. Okurky, červenou papriku, žampióny a vychládlé maso nakrájíme. Oloupeme jablko, rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme. Všechno dohromady promícháme. 4 lžíce masového vývaru smícháme s ostatními přísadami a nalijeme na salát. Necháme 20 minut odležet.
Fotky receptu Pikantní salát z hovězího masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!