Použité suroviny receptu Pikantní špenátová velikonoční roláda:
250 g čerstvého špenátu
| 3 ks vajec
| 3 stroužky česneku
| 2 ks menší cibule
| sůl, pepř
| 600-800 g plát vepřového masa
| hotová jíška
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Pikantní špenátová velikonoční roláda:
Špenát spaříme horkou vodou a drobně posekáme. Do kastrolku dáme lžíci másla a na ní dáme zesklovatět najemno posekanou cibuli a česnek. Přidáme špenát a chvilku dusíme. Poté zahustíme vejci, osolíme a opepříme dle chuti. Směs sundáme z plotny a necháme vychladit.
Připravíme si plát z vepřového masa,naklepeme ho, osolíme a opepříme. Pokryjeme zchladlou nádivkou, stočíme do rolády a nejlépe pevnou nití svážeme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme nasekanou cibuli a dva stroužky česneku a dáme do trouby péct. Nejprve pečeme zhruba 15 minut zprudka, potom teplotu zmírníme a pečeme do změknutí. Přeléváme šťávou. Poté pečenou roládu vyjmeme z pekáčku a zbylou šťávu zahustíme lžicí jíšky a dáme ještě na chvíli do trouby. Roládu nakrájíme a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.