Postup přípravy receptu Pikantní telecí závitky:
Lehce naklepeme 8 malých tenkých telecích řízečků a pokapeme je lžící citronové šťávy, jemně osolíme, opepříme a na každý řízek položíme lístek šalvěje. Na každý plátek pak ještě dáme plátek syrové šunky, maso svineme a upevníme párátky.
V papiňáku rozehřejeme 50 g másla a závitky ze všech stran opečeme. Na závitky nalejeme 1/8 l vody a 1/8 l bílého vína, hrnec uzavřeme a dusíme asi 6 minut. Pak ze závitků odstraníme párátka, upravíme je na předehřátou mísu a dáme do tepla.
Do šťávy vmícháme 2 lžíce zakysané smetany, trochu hladké mouky rozkvedláme v troše vody. Šťávu podle libosti zahustíme, pak jen osolíme, opepříme a ochutíme sojovou omáčkou nebo masovým výtažkem.
Závitky přelejeme omáčkou a zdobíme čerstvými lístky šalvěje.