Postup přípravy receptu Pikantní vepřové se šalvějí:
Řízky opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
Čili papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a pak ji jemně posekáme.
Cibuli a česnek sloupneme a nakrájíme je na plátky.
Tymián a polovinu šalvěje posekáme, každé zvlášť.
Citron umyjeme v teplé vodě a usušíme. Nastrouháme asi 1/2 kůry a pak vymačkáme šťávu. Bagetu nakrájíme na 2 cm kostky.
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmažíme na něm bagetu a lístky šalvěje. Potom vše vyjmeme a olej necháme odsát na papírové utěrce.
Maso postupně opečeme na zbytku oleje. Přidáme cibuli, česnek a čili papričku.
Ochutíme bylinkmi, citrónou kůru a šťávou, osolíme a opepříme. Posypeme opečenými kostkami bagety a šalvějí.