Vložil: | Rebelka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní žebírka:
1 kg vepřových žebírek
| 1,5 dcl bílého vína
| 2 feferonky
| sůl,pepř
| 1 lžička hořčice
| 2 lžíce octa
| 1 lžička cukru
| trochu strouhaného čerstvého zázvoru
| 2 cibule
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce kečupu
| 1/4 l vývaru
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Pikantní žebírka:
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrajenou, přidáme všechny ingredience mimo cukru a česneku, zamícháme a přidáme vývar s vínem, krátce povaříme, přidame utrřný česnek a cukr. Necháme zhoustnou dochutíme a vše horké přelejeme na upečená žebírka.
Fotky receptu Pikantní žebírka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!