Postup přípravy receptu Pikantní zelí s masem a pomerančem:
Čočku uvaříme v dostatečném množství vody asi 30 minut. Bílé zelí očistíme, nakrájíme na kousky, opereme a necháme dobře okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme.
Rozehřejeme 4 lžíce oleje a na něm za občasného míchání osmahneme zelí a pak je 10-15 minut dusíme. Přidáme cibuli, česnek a sambal oelek a dusíme dále společně. Pomeranče omyjeme horkou vodou a osušíme. Slupku z jednoho plodu oloupeme ostrým nožem v nudličkách. Z obou plodů vyřízneme dílky a zachycujeme šťávu. Dílky odložíme, zachycenou šťávu s pomerančovou kůrou přidáme do zelí, přikryjeme poklicí a dusíme dalších 5-10 minut. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm mleté maso. Osolíme, opepříme. Čočku scedíme a spolu s mletým masem a pomerančovými dílky vmícháme do zelí, podle chuti přisolíme a opepříme. Pikantní zelí s masem a pomerančem podáváme s rýží.