Použité suroviny receptu Pikatní hovězí nudličky se žampióny a zázvorem:
250 g hovězího zadního
| 3 lžíce rýžového octa
| 1 str. česneku
| dle chuti zázvor
| 1 lžíce marsala
| 1 lžíce sezamu
| sůl a pepř
| 3 lžíce sójové omáčky
| 1 cibule
| olej
| 100 g žampiónů
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Pikatní hovězí nudličky se žampióny a zázvorem:
Maso nakrájíme na dlouhé a tenké nudličky a vložíme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.
Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny.
Na pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Nalejeme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.
Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem.
Fotky receptu Pikatní hovězí nudličky se žampióny a zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!