Použité suroviny receptu Piškotová roláda s čokoládou:
Piškot:
| 150 g polohrubé mouky
| 90 g másla
| 6 vajec
| 35 g kakaového prášku
| 175 g cukru
| Náplň:
| 250 g mražených malin
| 5 plátků bílé želatiny
| 2 lžíce medu
| 250 ml smetany ke šlehání
| 250 g krémového sýra (žervé nebo jemný tvaroh)
| 1 sáček vanilkového cukru
| Na ozdobu:
| 150 ml smetany ke šlehání
| 1 nastrouhaná čokoláda
| 1 banán nakrájený na plátky
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s čokoládou:
Plech vyložíme pečícím papírem, vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Oddělíme žloutky od bílků a dáme je odděleně do misek. Mezitím rozpustíme na mírném ohni máslo. K žloutkům přidáme cukr a ve vodní lázni ušleháme hustý krém. Na krém prosejeme mouku a kakaový prášek, ale nemícháme. Přilijeme vlažné rozpuštěné máslo. Z bílků ušleháme pevný sníh. Pak sníh opatrně, nejlépe po lžících lehkým obracením vmícháme do těsta. Piškotovou hmotu nalijeme na připravený plech a pečeme 10 až 12 minut v předehřáté troubě na 180°C. Po upečení odstraníme pečící papír, pak upečený plát přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme vychladnout. Maliny necháme rozmrazit a asi 14 plodů dáme stranou na ozdobu. Ve vodě necháme změknout želatinu. Smetanu ušleháme do tuha. Tvarohový krém utřeme s medem a vanilkovým cukrem dohladka. Do krému vmícháme rozmixované banány. V rendlíku na mírném ohni rozpustíme vyždímanou želatinu. Po lžících vmícháme banánový krém a šlehačku. Krémem pak rovnoměrně potřeme piškotový plát a nakonec přidáme maliny. Pomocí ubrousku stočíme plát do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme asi 2 hodiny v chladu. Nakonec roládu ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Beru, že nemohu znát všechno, ale ještě jsem nikdy neslyšela, že by si někdo dával na plech pečící papír a ten vymazával a vysypával.
Na co by tam byl ten papír?