Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Piškotový sýrový dort:
Sýrové těsto:
| 2 polévkové lžíce strouhaného sýra
| 3 vejce
| mouka
| Nádivka:
| 25 dkg másla
| 4 balíčky lisovaného sýru Gervais
| sladká paprika
| roquefort se zelenou plísní + zelené potravinářské barvivo
| Ozdoba:
| 15 dkg másla
| 1 žloutek
| sůl, paprika, slané máslo
Postup přípravy receptu Piškotový sýrový dort:
Sýrové piškotové těsto připravte stejně jako slané piškotové těsto. Po zašlehání žloutků do sněhu přimíchejte 2 polévkové lžíce strouhaného sýra a pak teprve mouku. Upečené 3 pláty spojte sýrovou nádivkou, jemně lisovanou a různě zabarvenou. Nádivka: Do 25 dkg utřeného másla zamíchejte 4 balíčky lisovaného sýru Gervais a rozdělte je na dva díly: polovinu obarvěte paprikou, do druhé zamícháte lisovaný roquefort se zelenou plísní. Aby barva více vynikla, přidejte trochu zeleného potravinářského barviva. Do obojí nádivky zamíchejte odkrojky na kousky nakrájeného těsta, které zbyly po zarovnání upečeného těsta před spojováním nádivkou. Světlé kostky upečeného těsta pěkně vyniknou v barevné nádivce. Ozdoba: celý povrch dortu potřeme krémem, silně zbarveným sladkou paprikou, umíchaným z: 15 dkg másla, 1 žloutku, soli a papriky. Na něj naskládejte tyto řady: 1. hubinky ze slaného másla jen slabě obarveného paprikou, 2. kolečka vykrájená ze sýru Gervais o průměru asi 2 cm a vysoká asi půl cm, 3. hubinky jako v první řadě, 4. malinké hubinky ze slaného másla bez žloutku.
Fotky receptu Piškotový sýrový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!