Postup přípravy receptu Pistáciové bifteky :
Brambory omyjeme, uvaříme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Nadrobno rozkrájíme 1 šalotku a zesklovatíme ji na másle. Přidáme strouhanku, opražíme a necháme vychladnout. Smícháme s vejcem a pistáciemi, osolíme a opepříme. Mrkev omyjeme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme a rozkrájíme na špalíčky.
Troubu předehřejeme na 200 °C, svíčkovou omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 4 bifteky. Svážeme je, aby držely tvar a ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém tuku nebo oleji. Osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy a pokryjeme pistáciovou směsí. Pečeme v troubě asi 10 minut. Zbylé šalotky rozpůlíme a spolu s mrkví vaříme pod poklicí v troše vody asi 10 minut.
Brambory opečeme ve vypečené šťávě, vmícháme nasekanou petrželovou nať, šalotku s mrkví slijeme a osmahneme na másle. Z bifteků odstraníme nit a rozdělíme je na talíře s bramborami, šalotkou a mrkví. Ozdobíme petrželovou natí a podáváme.