Postup přípravy receptu Pita z masa a brambor:
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pórek překrojte napůl, omyjte a nakrájejte na kolečka. Pekáč (cca 25x25 cm) vymažte máslem, potom na dno a okraje rozprostřete cca třetinu brambor. Tyto brambory posypte kořením a položte na ně cca polovinu pórku. Posypte čerstvě mletým pepřem a celý postup ještě jednou zopakujte. Zakončete vrstvou brambor a vše zalijte sladkou smetanou. Pekáč pokryjte aluminiovou fólií a pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu asi 35 minut. Mezitím na rozpáleném oleji krátce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte maso nakrájené na nudličky, posypte Podravkou přísadou a duste za občasného podlévání vodou, dokud maso nezměkne. Pekáč vyjměte z trouby, navrch položte dušené maso, posypte strouhaným sýrem gouda a zapékejte ještě asi 10 minut. K pitě z masa a brambor podávejte čerstvý sezónní salát.