Postup přípravy receptu Pivařský špíz:
Maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, ty lehce naklepeme (třeba i přes fresh folii) a rozkrájíme tak, aby vznikly čtverce asi 3x3 cm. Klobásy oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Také anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a potom každý plátek na kostičky o trochu menší než je vepřové maso. Ze zelených paprik odstraníme jádřince, opláchneme je, necháme okapat a také nakrájíme na kostičky velikosti asi 3x3 cm. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty rozdělíme na jednotlivé "lístky". Takto připravené suroviny napichujeme střídavě na špejli (paprika, klobása, cibule, vepřové maso, anglická slanina). Osvědčilo se mi začínat a končit paprikou. Připravené špízy opepříme. Na pánvi si rozpálíme tuk (olej, sádlo) a špízy se všech stran krátce osmahneme a vyjmeme. Do výpeku poté přidáme pivo, sterilovanou červenou papriku, sůl a promícháme. Znovu vložíme opečené špízy a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut. Během dušení je alespoň jednou obrátíme, aby do sebe dobře natáhly chuť piva. Podáváme s bramborem nebo s čerstvým chlebem. Sklenice piva k jídlu bude samozřejmě také stylová.