Postup přípravy receptu Pivovarský hovězí guláš:
Maso nakrájíme na úhledné kousky.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na tuku dorůžova.
Přidáme mletou papriku, zpěníme ji.
Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Maso podlijeme polovinou vody, přidáme kmín, rajčatový protlak a dusíme pod poklicí.
Pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, za stálého míchání ji zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku.
Maso vaříme za občasného promíchávání do měkka.
Poté maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu na ně přecedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme až vystoupí tuk na povrch.
Porci guláše ozdobíme na talíři strouhaným křenem a kolečky nakrájené cibule.
PŘÍLOHA: houskový knedlík, špekový knedlík, vařené brambory, těstoviny.
Fotky receptu Pivovarský hovězí guláš:
Fotky vložil: Natural,Olča4,kozaroza,hanina51