Postup přípravy receptu Placaté kuře:
Hladovce zabavíme nějakým lehkým předkrmem a lahví vína. Necháme si nalít sklenku a levou zadní velmi nedbale uvaříme hlavní chod:
troubu rozehřejeme na 200
Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme větvičky rozmarýnu nebo třeba bobkový list a neloupané, jen seříznuté palice česneku. Plech s brambory umístíme do trouby pod kuře - viz níže. Brambory se ochutí tím co steče z kuřete.
Kuře očistíme, odřežeme přebytečný tuk a vystříhneme páteř i s biskupem. Kuře pak rozložíme prsíčky nahoru a rozplácneme, ostrým nožem všude uděláme rychlé vpichy. Z obou stran osolíme, opepříme a pomatláme marinádou, zamáčkneme do vpichů. Popatlané kuře dáme na mřížku trouby prsíkama nahoru.
Necháme to tak hoďku troubit, mezitím můžeme třeba umíchat lehký zeleninový salátek. Pak jen hotové kuře sešoupneme k bramborám a naporcujeme. Hladovci už si to rozeberou sami.