400 g hladké mouky
| špetka soli
| 1 dcl horké vody
| sádlo
| 1 vejce
| sezamové semínka
Postup přípravy receptu Placičky šao-ping:
Do hladké mouky promíchané se špetkou soli přidáváme po lžících horkou vodu, až zpracujeme tužší těsto. Necháme ho asi ½ hodiny odležet pod ubrouskem. Pak ho rozválíme na placku (jako na nudle) asi 1 – 2 mm tlustou. Lehce potřeme vlahým sádlem, přeložíme napůl a znovu rozválíme. Opět potřeme sádlem a znovu přeložíme. Tento proces opakujeme asi pětkrát. Nakonec placku rozválíme a skleničkou (tvořítkem) vykrajujeme placičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými oříšky. Upečeme je na mírném vymaštěném plechu v silně vyhřáté troubě do hnědožluta. Křupavé placičky vytvářejí lístkové vrstvy. Pojídáme je jako zákusek k vínu, nebo se podávají k masitým čirým polévkám
Fotky receptu Placičky šao-ping:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!