250 g tykviček
| 20 ml oleje
| 10 g mrkve
| 20 g cibule
| 10 g celeru
| 30 g rajčat
| 5 g česneku
| 5 g mouky
| 10 g citrónu
| 0,2 g pepře
| 5 g kopru
| 5 g zelené petržele
| sůl
Postup přípravy receptu Plakija z tykviček:
Očištěné a umyté tykvičky nakrájíme na kousky a svaříme v malém množství vody, asi 15 minut. Do části studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme cibuli nakrájenou na plátky, mrkev a celer nakrájené na kousky a dusíme do změknutí. Dále vložíme kousky rajčat a plátky česneku. Znovu podusíme. Dušenou zeleninu smícháme se zelenou fazolkou a vložíme na plech. Posypeme nadrobno nakrájenou petrželí a mátou, zalijeme vodou z fazolí (poměrné množství), ve které je rozmíchaná mouka. Přilijeme zbytek oleje, poklademe plátky rajčat, pokapeme citrónovou šťávou a zalijeme malým množstvím vody z fazolí. Podáváme studené.
Fotky receptu Plakija z tykviček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!