4 vepřové nebo kuřecí plátky (vepř. kýta apod., kuř. prsa, počet podle počtu strávníků)
| strouhanka
| vejce
| 2-3 cibule, na plátky
| anglická slanina, na úzké plátky
| voda nebo vývar na podlití
| tuk na smažení a vymazání pekáčku (u vepřového raději sádlo, jinak u obou druhů masa olej)
Postup přípravy receptu Plátky:
Plátky naklepeme, osolíme a obalíme ve strouhance. Rozpálíme tuk a v hlubokém talíři si rozšleháme vejce (jako na řízky). Obalené plátky rychle namáčíme z obou stran ve vejci a jen zlehka opečeme na pánvi (jen aby ztuhlo vejce na plátku). Do vymazaného pekáčku klademe cibuli spolu s anglickou slaninou a na ně plátky – podle počtu a velikosti pekáčku je možno takto navrstvit i tři vrstvy masa. Lehce podlejeme vodou nebo vývarem a pečeme – zprvu zakryté – do měkka (kuřecí plátky jsou samozřejmě rychlejší). Nakonec odklopíme a opečeme tak, aby anglická slanina na povrchu zkřupavěla. Podáváme s brambory.
Fotky receptu Plátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!