500 g hroznového vína
| 4 vepřové kotlety
| 40 g másla
| sůl
| mletý černý pepř
| 250 ml bílého vína
| 1/2 svazku zelené petrželky
| 1 očištěná červená paprika
| 200 g uvařené rýže
Postup přípravy receptu Plátky po vinařsku:
Hrozny omyjte, bobulky rozpůlte a odstraňte pecičky. Asi 20 kuliček odložte stranou a ze zbylých vylisujte šťávu. Kotlety zlehka naklepejte, osolte a opepřete.
Na pánvi rozpusťte máslo a kotlety opečte z obou stran dozlatova. Přilijte hroznovou šťávu, bílé víno a asi 100 ml vody. Duste, až je maso měkké, popřípadě podle potřeby ještě podlijte trochou vody.
K podušeným kotletám přidejte odložené hroznové kuličky a vše ještě asi pět minut povařte.
Petrželku omyjte a nasekejte najemno. Papriku nakrájejte na drobné kostičky. Vše smíchejte do teplé rýže a servírujte jako přílohu k masu s hroznovou omáčkou.
Fotky receptu Plátky po vinařsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!