Postup přípravy receptu Plátky s pikantní koprovou omáčkou:
Kýtu nakrájejte na stejně velké plátky. Lehce je naklepejte, osolte, opepřete a obalte v mouce. V kastrůlku rozpusťe másla a plátky po obou stranách opečte. Přidejte kari, jen krátce orestujte, aby nezhořklo a zalijte vývarem. Dochuťte špetkou šafránu, přiklopte poklicí a pozvolna duste do poloměkka. Mezitím očistěte žampiony a nakrájejte je na menší kousky. Kopr opláchněte pod tekoucí vodou, nechte okapat a nasekejte nadrobno. Když je maso skoro měkké, přilijte smetanu, přidejte žampiony, kopr a brandy. Lehce promíchejte a nechte ještě 5 minut povařit. Dochuťte solí a bílým pepřem. Vhodnou přílohou jsou vařené široké nudle.