1 ks veka
| 1 - 2 lžíce mléka nebo smetany
| 60 g másla
| 150 g taveného smetanového sýru
| 100 g šunky
| 2 ks vejce natvrdo
| 1 - 2 ks sterilované okurky a kapie
| pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu Plněná chlebíčková veka:
Veku v polovině rozkrojíme a dlouhým nožem střídku vyjmeme. Asi třetinu střídky zvlhčíme mlékem nebo smetanou. Změklé máslo utřeme se sýrem a promícháme se střídkou. Šunku, oloupaná vejce a okurku nadrobno nakrájíme. Kapii a opláchnutou a osušenou pažitku nebo petrželku rozsekáme a vše promícháme s máslovou hmotou, naplníme ji do veky, zabalíme do alobalu nebo fólie a necháme v chladnu do druhého dne odležet.
Fotky receptu Plněná chlebíčková veka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!