Postup přípravy receptu Plněná hovězí pečínka:
Hovězí maso vcelku trochu naklepeme a nakrájíme tak, aby se vytvořila kapsa na naplnění.
Vepřové maso umeleme, přidáme kousek nastrouhané cibule a lžíci zelené petrželové natě. Posolíme, dobře promícháme a naplníme jím hovězí maso. Zašijeme bílou nití, posolíme a prošpikujeme slaninou.
Na pekáč poklademe zbytek anglické slaniny, nakrájenou kořenovou zeleninu, zrnka pepře, šťávu z citrónu a zelený hrášek.
Vložíme maso, polijeme rozpuštěným sádlem, podlijeme vodou a dusíme ve vyhřáté troubě za stálého polévání horní části masa.
Dušené maso vyndáme, nakrájíme a poklademe na ohřátou mísu.
Šťávu se zeleninou prolisujeme, zalijeme kysanou smetanou, povaříme a nalijeme na připravené maso.