Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněná kachna po flandersku:
1 kachna asi 3 kg
| 300 g jelítkového prejtu
| kachní játra
| 100 g rozinek
| 100 g strouhanky
| 1 vejce
| 1 větší cible
| asi 1 dl sladké smetany
| 2 dl bílého vína
| 80 g másla
| 7 velkých jabek
| muškátový oříšek, pepř, sůl
Postup přípravy receptu Plněná kachna po flandersku:
Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě a mezitím drobně pokrájíme cibuli, nasekáme kachní játra a jelítkový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, rozšlehaná vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme. Plníme jí vnitřek dobře očištěné, omyté a osušené nasolené kachny. Otvor sešijeme a celou kachnu potřeme máslem. Pečeme ji v troubě za stálého přelévání vypečenou šťávou. Asi po hodině pečení přelijeme bílým vínem a obložíme oloupanými celými jablky. Když je maso měkké, kachnu naporcujeme. Obkládáme měkkými jablky, podáváme s brambory.
Fotky receptu Plněná kachna po flandersku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!