Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Halloween v roce 2024Halloween v roce 2024 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 02.11. 2024
Dnes má svátek Dušičky
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plněná krůta s pomeranči a zelím

fotka Plněná krůta s pomeranči a zelím
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Plněná krůta s pomeranči a zelím:

1 krůtu asi 4,5kg  | 750 g krůtích jater  | 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku  |  sůl a pepř podle chuti  | 1 kg jablek  | 1 svazek petrželky  | 1 sklenice brusinek asi 370 g  | 2 ks vejce  | 4 lžíce oleje  | 1 hlávka asi 1,2 kg červeného zelí  | 2 ks cibule  | 1 lžíce přeškvařeného másla  | 4 lžíce červeného vinného octa  | 2 ks bobkove listy  | 4 ks hřebíčky  | 2 ks pomeranče  | 1až 2 polévkové lžíce cukru  | 3/8 l čirého vývaru z kostky  | 1 kelímek smetany ke šlehání  | 2 lžíce solamylu, meduňka, malé špejle, nit

Postup přípravy receptu Plněná krůta s pomeranči a zelím:

Omyjeme a osušíme játra a nakrájíme na kostičky. Zahřejeme tuk a játra osmahneme, osolíme, opepříme a dáme zchladnnout. Opláchneme jablka, polovinu necháme ,zbytek nakrouháme. Polovinu omyté petrželky nasekáme. Uschováme 2 lžičky brusinek, ostatní necháme okapat a smícháme s jablky, játry a petrželkou. Osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Omyjeme a osušíme krůtu. Naplníme ji nádivkou, otvor uzavřeme špejlemi a svážeme. Také stehna a křídla svážeme.
Krůtu dáme do pekáče a potřeme olejem, solí a pepřem. V dobře předehřáté troubě (elektrické na 200 stupnů a v plynové stupeň 3), krůtu pečeme 2 hodiny a podléváme štávou. Zelí si nakrájíme, cibuli nasekáme. Zahřejeme přeškvařené máslo a cibuli podusíme. Přidáme zelí, podlijeme octem a 1/4 litrem vody a dusíme 1/2 hodiny. Z obou pomerančů okrájíme kůru a z dílkú vykrájíme dužinu. Zelí ochutíme solí a cukrem a 15 minut před koncem dušení vmícháme pomeranče. Krůtu vyndáme a výpek dáme do kastrůlku. Přilijeme vývar a smetanu přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Rozmícháme solamyl a zahustíme. Krůtu se zelím a pomeranči ozdobíme krájenými a oloupanými jablky, brusinkami a meduňkou. Podáváme s houskovými knedlíky.


Fotky receptu Plněná krůta s pomeranči a zelím:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Plněná krůta s pomeranči a zelím
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Šperky