Postup přípravy receptu Plněná panenka s dušenými játry:
Drůbeží játra spaříme vařící osolenou vodou, slijeme a necháme v cedníku okapat. Játra nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájenou na malé kostičky orestujeme na části tuku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, bylinkovou kostku a nakrájená játra.
Směs zalijeme červeným vínem a pod pokličkou necháme při mírném ohni za občasného míchání dusit.
Z očištěné panenky uděláme plát, jemně naklepeme a naplníme připravenou směsí. Maso zarolujeme a svážeme provázkem. Troubu předehřejeme na 150°C. Naplněné maso zprudka ze všech stran opečeme v pánvi, přidáme máslo, přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 15 - 20 minut dopéct.
Upečené maso vyndáme, výpek dolijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme 2 kostky Šťáva k vepřovému masu MAGGI, rozmícháme a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky, přendáme na talíř, podlijeme šťávou.