Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněná řecká vepřová panenka:
400 - 600 g vepřové panenky
| 1 rajče
| 2 cibule
| 1 nakládaná paprika
| 100 g sýra feta
| 50 g eidamu
| dobromysl
| sůl
| pepř
| 0,1 l retiny (řecké víno)
| 1 konzervované loupané rajče
| smetana
| olej
Postup přípravy receptu Plněná řecká vepřová panenka:
1. Vepřovou panenku rozkrojíme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nakrájené rajče, cibuli a papriku, rozdrobíme sýr feta a vše zabalíme.
2. Umeleme nakrájené rajče, osolíme, opepříme a posypeme dobromyslí. Do zapékací misky vložíme roládu a přelijeme šťávou z rajčat, přidáme trochu smetany a retiny.
3. Pečeme v předehřáté troubě. Před vytažením z trouby posypeme eidamem. Servírujeme s opečnými bramborami a vařenou brokolicí.
Fotky receptu Plněná řecká vepřová panenka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!